сряда, 16 май 2012 г.

Групова медитация срещу „войната по пътищата“?


Еленко Ангелов е професионален лъжец, който спекулира с мъката на хората загубили близки от автомобилни катастрофи. Един от най-запомнящите се върхове на нечовешката му наглост е организираната от него груповата медитация за намаляване на жертвите по пътищата.
Години след тази гавра Еленко/окнелЕ не спира да се хвали, естествено без да говори с конкретни числа, че е постигнал седмици без никакви жертви и ефектът бил буквално потресаващ...

" Резултатите - 3 януари 2011 г. - комисар Алекси Стратиев каза по БНР: „Този факт може да бъде обявен за събитие на годината - най-малко жертви на пътя от 50 години насам!”."

Да, ама не!


Това е тенденция от 1990г.  и почти всяка година се поставя нов рекорд за все по-малко жертви. Еленко няма никакво влияние върху тези процеси. Дори ако съпоставим жертвите през  2010г. спрямо 2009г и после 2009г. спрямо 2008г. ще видим, че в "годината на Еленко" имаме 126 по-малко жертви спрямо предишната година, докато през 2009г. са спаднали с цели 160 жертвите. Т.е. бихме могли да кажем, че той е забавил тази тенденция. Макар че това е само в кръга на черния хумор.

Но нека се поставим за малко на мястото на шмекера Еленко. Годината е 2010 искаме да изберем момент, в който да направим груповата медитацийка за да поспасяваме малко човешки животчета - за чест и слава разбира се. Тъй като знаем, че сме лъжци трябва да намерим лесен начин да преметнем и без това лековерния ни народ. И така, ако видим официалните статистики на КАТ се вижда цикличност на загиналите по месеци. Пикът е през лятото, а месеците с най-малко жертви са през зимата. Т.е. ако направим медитацийката през пролетта ще е голяма набутвацията защото 100% жертвите ще почнат да нарастват непосредствено след нея. И така завършилият "престижният" благоевградски университет капацитет Еленко решава да направи гаврата си точно след минаването на летния пик - началото на ноември 2010г. Умно,а?

Ето и графиката за 2010г.


Както се вижда няма нищо необичайно и потресаващо - хората си умират, а лешоядите печелят пари и популярност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар