събота, 17 ноември 2012 г.

Еленко Ангелов е близък до сектата на Анастасия

Както вече писахме издателят на книгите на Еленко Ангелов е Стефан Калайджиев.
А Стефан Калайджиев има връзки както със сектата на Висарион, така и със сектата на Анастасия. За съжаление вече има и смъртен случай на младеж попаднал в пипалата на сподвижниците на Еленко Ангелов. И затова са виновни нашите продажни медии, които продължават да дават трибуна на УБИЙЦИ!

Може би не знаете, но сектата на Анастасия си има и партия у нас - Българска Родна партия. Сред нейните учредители е и приятелят на Еленко - Стефан Калайджиев, а сред гостите на събитието са Виктор Медиков и Григорий Грабовой. Виктор Медиков е депутат от Руската Дум, който също громи Запада и възхвалява Путин като полубог.

"Двама са силните в света днес: Путин и Мегре. Русия е щастлива страна. Руснаците са най-щастливите хора. На тях първи им бе махнато булото от очите, разкрити им бяха велики знания", уверява бившият депутат и активен "кедрозвън". Единствено чрез развитието на родовите имения на Анастасия Русия може да се превърне в райска градина, твърди Медиков.
 сп."Тема"

Ето какво представлява и Григорий Грабовой:
"Само трябва да се знае, че въпросният Грабовой беше обещал на майките на децата от Беслан, загинали при атентата в училището при откриване на учебната година, ДА ГИ ВЪЗКРЕСИ срещу определена сума, беше взел доста пари от тях... "
https://dveri.bg/component/com_content/Itemid,100723/catid,14/id,1880/view,article/




Политическата палитра се обогати с нова формация. Вчера в столицата бе учредена Българска родна партия. Твърди се, че нейни последователи са поклонници на митичната Анастасия от Сибир. Учредители са Сергей Инджов, бившият депутат Вълкан Вергиев, Стефан Калайджиев (третият от ляво на дясно) и Атанас Панчев.
http://www.segabg.com/article.php?issueid=2181&sectionid=2&id=0000299



"Не сме нито леви, нито десни. Това може да се окаже най-масовата партия, по-мощна и от "Атака", убеден е Стефан Калайджиев, шеф на издателството за езотерична литература "Хелиопол"."
http://www.monitor.bg/article?id=74341



И още една статия от списание Тема :

"Обществото на "Звънтящите кедри" у нас учредява радикална политическа формация, която вярва в сибирска богиня и се бори за изолиране от технократския свят в родови имения в гората
 
"Едно време хората са живели по-дълго и по-добре, но жреците на Системата са промили мозъците ни и няма да позволят да разберем тази истина - разперва ръце към полупълната зала на Военния клуб академик Виктор Медиков. - Затова трябва да разбием изкуствения свят и да прозрем истината."
Медиков, който е бил два пъти депутат в Руската Дума, е специален гост на конференцията "Звънтящите кедри на Русия", която събра около петстотин души, почитатели на "горската богиня" от Сибирската тайга - Анастасия. Непосредствено след края на конференцията българските "анастасиевци" се опитаха да учредят Българска родна партия, но поради малкия брой желаещи основаването є бе отложено за 22 октомври.
Основоположник на култа на "кедрозвъните", както ги наричат в Русия, е бившият фотограф от Новосибирск Владимир Мегре (Пузаров). През 1994 г. начинаещият предприемач при пътешествието си по река Об среща красивата русокоса отшелница Анастасия, която
се разхожда
полугола в тайгата
Девойката е опитомила вълците и мечките наоколо и си играе с тях като с домашни любимци. "Храни се с кедрови орехи, някаква трева, горски плодове и гъби. Гъбите яде само сушени - подчертава Мегре. - Сама никога не събира нито гъби, нито орехи, не готви и даже запаси за зимата не прави. Всичко приготвят живеещите в тези места катерички." Анастасия притежава невидим лъч на добротата, чрез който може да лекува и да премества хора от разстояние. "Звяр ли е или човек?", пита се пътешественикът до втората нощ, когато съблазнява отшелницата и тя забременява. И Анастасия започва да го осветлява: "Бог е междупланетен разум, интелект. Той не се намира в единна маса. Половината му е в нематериалния свят, Вселената. Това е комплекс на енергиите. Втората му половина на частички е разпръсната на Земята. Във всеки човек тъмните сили се стремят да блокират тези частички." Горската нимфа вижда спасението на човечеството в осъзнаване на цялата пагубност на технократския път на развитие и завръщане към първоизточниците.
Първата книга, в която е описана екологичната утопия на Мегре, предизвиква фурор сред търсачите на духовни тайни. На Анастасия се посвещават песни, стихове, картини. Стотици романтични натури кръстосват тайгата, за да издирят и предложат женитба на странницата. Насърчен от успеха, Владимир Мегре се захваща да пише продължение след продължение за манекенката светица, която само той е виждал. "Предполагам, че информация изобщо не държи в главата си. По-скоро чистотата на помислите є позволява да ползва
цялата база данни на Вселената
И способностите є произхождат от пълната информационна обезпеченост. Вселената я обича, а от нас се бои, затова и не ни се открива напълно. Да, тя може да твори невероятни по нашите разбирания чудеса, аз сам се убедих в това", разказва писателят и съпруг на скритата богиня.
От четвъртата книга нататък обаче Анастасия рязко се отклонява от наивното богопознание и започва да бистри вселенска теория на конспирацията. Според самобитната є версия от десет хиляди години насам светът се управлява от шестима тайни жреци, които си предават окултните знания от поколение на поколение. Те основали Древен Египет и прекъснали пряката връзка на човека с твореца. "Света Божествен на природата народът почнал да руши. Изкуствен, на жреците в угода, започнал да строи", обяснява Мегре. Жреците също така са подучили Мойсей да изведе еврейския народ към Обетованата земя. Руският народ пък с измама бил откъснат от своята древна ведическа култура и му е наложена извратена форма на християнството. Днешните президенти и премиери също се подчиняват съзнателно или не на жреците в глобален мащаб. "Създадената от жреците система е блокирала човешката мисъл. Съвременният човек с ограниченото си мислене не е в състояние да определи правилния път за развитие на цялото човечество, отделната държава, той не е в състояние да проектира даже собствения си живот. Всичките ни известни управници всъщност нищо значимо не управляват. Чрез несложна комбинация жреците при построяването на своята система са направили от властниците надзиратели за функционирането є, твърди Владимир Мегре в четвъртата книга "Сътворение". С развитието на доктрината русокосата отшелница се доближава до антиглобалистите: "Под "Запад" в случая не трябва да се разбира цялото население на Европа и Америка. Това е просто група от транснационални компании и финансисти, заинтересувани от своите печалби. През последните десетилетия техните планове се осъществяват най-интензивно - и нашите управници, меко казано, не попречиха ни най-малко за тяхното прилагане." Анастасия чертае и свой план за спасението на Русия и света. Изходът от изкуствения технократски свят на жреците е всички хора да заживеят в родови имения, всяко от които с площ от 10 декара, където да отглеждат екологично чисти плодове и зеленчуци. Пророчеството, разпространено от Мегре, е че руснаците ще овладеят могъщите изкуства, които някога са познавали жителите на Атлантида, и Русия ще се превърне в най-богатата страна на света. Идеята за руското спасение е пусната в политическо обращение от гостуващия в София Виктор Медиков, който преди две години обнародва брошурата
"Путин, Мегре
и бъдещето на Русия"
"Двама са силните в света днес: Путин и Мегре. Русия е щастлива страна. Руснаците са най-щастливите хора. На тях първи им бе махнато булото от очите, разкрити им бяха велики знания", уверява бившият депутат и активен "кедрозвън". Той смята, че през последните столетия човечеството еднозначно, независимо от строя, религията, расата, националността, пола лети в пропастта с ускорението на свободното падане. Човекът всъщност се е превърнал в биоробот, а развитието на научно-техническия прогрес го е направило роб на машините и информационните технологии. Единствено чрез развитието на родовите имения на Анастасия Русия може да се превърне в райска градина, твърди Медиков. Според утопията в бъдещето няма да има наркомания, престъпност, пиянство и други обществени язви. Всички ще са здрави и щастливи, никой никому нищо лошо няма да причинява, всички ще мислят само за добри дела и ще се обичат. "И ще застанат заедно Путин и Мегре, сила и мощ, власт и знание, ум и порядъчност, любов и светлина. Ще разцъфти Русия, ще стане най-мощната и сигурната. И ще се извърши велико чудо в цялата Вселена, Щастие, Любов и Хармония завинаги и безвъзвратно ще се заселят в нея", прехласва се Медиков, който в емоционалната си реч във Военния клуб радостно информира българските анастасиевци и за основаната Академия за развитие на родовите имения към руския президент.
Адептите се надяват до десет години над 15 милиона души в Русия да се преселят в родови имения, а към 2050 г. в екологични комуни да заживеят цели 80% от населението на страната. В самата Русия разрастването на култа към Анастасия не се приема никак еднозначно. Православните свещеници заклеймяват произведението на Мегре като езически култ. Някои критици пък обрисуват поредицата "Звънтящите кедри" като "сополиво-слюнени, розово-героико-мистични мелодрами". Руският специалист по сектите Александър Дворкин смята, че Анастасия е
плод на сексуалните
фантазии на Мегре
 
Според други Анастасия е по-малката сестра на Исус Христос в редицата Кришна - Мохаммад - Буда - Христос - Велес. "Най-великите духовни наставници, известни на човечеството с религиозни учения, философски и научни търсения, не достигат скоростта на въздействие на Анастасия върху човешкия потенциал - смята един от учените от съветската школа, превърнал се в "кедрозвън". - Техните учения са имали осезаемо проявление в реалния живот след столетия и хилядолетия от момента на появата им."
В осмата книга "Новата цивилизация" дядото на Анастасия обяснява на Мегре, че скоро ще бъде разкрита тайната за вечността на човешкия живот, и мимоходом го съветва: "Владимире, време е вече вие, анастасиевците, и своя Родна партия да си направите!" Призивът на стогодишния старец е подхванат не на шега - Родни партии вече се сформират в Русия, Украйна, Чехия, Полша, Словакия, Германия и Израел. След приключването на конференцията във Военния клуб почитателите на сибирската богиня се събраха в залата на Софийската филхармония, за да се заемат с партийното строителство на ведическия дух. "Не трябва да повтаряме: "Твореца създаде това, Твореца създаде онова." Защото иначе ще ни помислят за секта", загрижва се мъж около 40-те, облечен в черно кожено яке. Атанас Панчев, който на последните избори бе кандидат-депутат от "Коалиция на розата" в София, обявява, че новата партия ще се бори за пряка демокрация.
"Защо да не се нарече Родова партия, нали от родовете се прави родината - чуди се друга анастасиевка. - А и в България родовите връзки са разрушени и не се предават традициите - трябва и за това да се помисли." "Не може да е родова, понеже дядото на Анастасия изрично казва "родна", така са кръстени партиите и в другите страни", опонира Панчев.
Твърде щекотлив се оказа и въпросът за партийния символ. Първоначално Инициативният комитет обмислял на герба да бъде поставен възпетият от Мегре кедър. "Но тъй като кедърът не е символ на България, се спряхме на дъба", добавя Атанас Панчев. "Дъбът е особен енергиен проводник и действа благотворно върху земята наоколо", подкрепят го две дами, вещи в окултните науки. От дъното на залата обаче се чува опозиционен глас: "Не може да е дъб, трябва да е чинар, защото чинарът е дървото закрилник на България." "Кой е за дъб, кой е за чинар - ще решим на следващото събрание", тушира ожесточения спор Панчев. Последната дискусия се разгаря около следващата дата за учредителното събрание. "Не може да бъде на 23 октомври, числото 23 притежава много лоши вибрации", предупреждава делегатка от Кюстендил. В крайна сметка се решава Българската родна партия да бъде основана в 11 часа на 22 октомври, след като делегатите внимателно хармонизират взаимно светлите си енергии. И след като кедрите им зазвънят...
 

Култът към кедъра
 
В първата книга на Мегре дядото на Анастасия разказва за кедровото дърво: "Бог е създал кедъра, за да събира енергията на Космоса. От човек в състояние на любов излиза излъчване. За част от секундата, отразено от най-близките планети, то отново достига Земята и дава живот на всичко живо. От човека към Космоса отива само светлото излъчване и от Космоса към Земята се връща само благодатно излъчване. Кедърът живее петстотин и петдесет години. С милионите си листенца-иглички и ден, и нощ той улавя и трупа в себе си светлата енергия, целия є спектър. За времето на живот на кедъра над него преминават всички тела, които я отразяват. Дори и в най-малкото късче кедър енергията е повече, отколкото във всички ръкотворни енергийни съоръжения на Земята, взети заедно. Срещат се много рядко кедри, които натрупват, но не отдават обратно събраната енергия. След петстотин години живот те започват да звънят. Така те говорят и дават знак да бъдат взети, за да се използва натрупаната им енергия на Земята. Такъв кедър звъни три години, ако не бъде докоснат от живи хора. След три години, лишен от възможността да отдаде натрупаното чрез Космоса непосредствено на човека, той губи енергията. Тогава започва да я изгаря в себе си."
На конференцията на анастасиевците във Военния клуб в София се предлагаха всевъзможни продукти от сибирски кедър. Малко кедрово дръвче в саксия се продаваше за 30 лева, а дървените амулети вървяха по 21 лв. Възглавничка със стружки от сибирски кедър струва 25 лева, докато кедропластът (лечебно пано от шишарки) се продаваше за 45 лв.
 


Атанас Панчев:
Анастасия е феномен като баба Ванга

 
Г-н Панчев, как се стигна до идеята са създаване на Българска родна партия (БРП)?
- Създаването на Българска родна партия се осъществи, след като книгите от поредицата "Звънтящите кедри на Русия" с автор Владимир Мегре бяха преведени на български език през 2002 г. Веднага след излизането на първата книга у нас се създадоха клубове на Анастасия и гражданските сдружения "Стоте дъба" в София и "Жив дом" в Пловдив. На базата на клубовете и гражданските сдружения ние основахме инициативен комитет за учредяване на БРП. За да се осъществи тази голяма мечта за изграждането на родовите имения и родовите селища, трябва да се променят някои закони. В Русия вече е създадена Руска родна партия, която, доколкото знам, вече има над милион членове. Путин също стои зад тази идея - в Русия вече са изградени много родови селища. Инициативни комитети за създаване на родни партии вече има в Украйна, Чехия, Полша, Словакия, Германия и в Израел. Вече има действащи родови селища в Германия, Финландия и Канада. Хората там са близко до природата, сетивата им се изострят и те много се променят вътрешно, усъвършенствайки се духовно.
Трябва ли човек напълно да се откъсне от технократския свят в родовите селища?
- Ние имахме такива спорове - дали трябва да има ток, дали трябва да има телевизор. В самите книги никъде не се дават точни разяснения. На срещата с академик Медиков всички стигнахме до заключението, че човек не трябва да се лишава от придобивките на цивилизацията. Самият той в своето родово имение има факс, телефон, пералня, телевизор, жена му върти бизнес оттам. Просто човек трябва да намали влиянието на технократския свят върху себе си и да се свърже по-пълно с природата.
Освен изграждането на родовите имения какви други цели си поставя бъдещата партия?
- Ние сме за управление чрез референдуми. Имаме концепция, която е близка до зелените партии в Европа и всички екологични движения по света - опазване на околната среда и природосъобразен начин на живот. Така че ние стоим по-близо до зелените, отколкото до земеделските партии. При нас всичко е на екологична основа. Ние препоръчваме в селското стопанство да не се използват никакви торове и други изкуствени отрови.
Ще има ли родови селища у нас?
- Предстои да бъдат изградени. Чрез сдружението "Жив дом" ние сме закупили землища в общините Елхово и Средец. Там смятаме да направим първите две селища, като все още има проблеми на бюрократична основа. Една политическа партия би ни помогнала в много отношения, тъй като не срещаме разбиране сред чиновниците.
Какво е отношението към възпитанието на децата?
- В Русия вече има изградени няколко училища на академик Шчедрин. Според неговата програма децата най-добре възприемат знанията, ако се учат сред природата. В книгите се разказва как деца на 5-6 годинки от тези училища са достигнали нивото на деца на възраст 17-18 години, които се учат в големия град - умствено и физически. Там и децата не се разболяват, за разлика от децата в "цивилизования свят."
Не е ли трудно за модерния градски човек изведнъж да се оттегли сред природата и да се изхранва със земеделски труд?
- От 12-милионното население на Москва поне един милион живеят в родови имения на 30-40 километра от столицата. И всеки ден пътуват от дома до работа и обратно. Те постепенно се откъсват от живота на съвременната цивилизация. След време ние планираме да построим родови селища до София и Пловдив за хората, които работят в големите градове.
Каква всъщност е Анастасия - символ или реално съществуваща жена?
- По този въпрос ние говорихме с Медиков и Кушнер, които са много близки приятели на Владимир Мегре. Те също твърдят, че Анастасия съществува, както и синът на Мегре от нея - Владимир. Въпреки че нито Медиков, нито Кушнер са ги виждали. Що се касае до знанията, които тя предава - има случаи в световната история, когато хора след няколко прераждания си спомнят неща от предишните животи. Според мен самата Анастасия знае част от информацията от миналите си животи. А също много є помагат нейните дядо и прадядо. А може би тя се свързва с всеобщото информационно пространство. Анастасия може да се счита за феномен подобно на баба Ванга, Елена Блаватска или Вера Кочовска."    

Няма коментари:

Публикуване на коментар