понеделник, 18 юли 2011 г.

Кой издава книгите на Еленко Ангелов?

До 2012г. всички книги на Еленко Ангелов се издаваха от издателство Хелиопол. Негов собственик е Стефан Калайджиев.
(След тази публикация Еленко се уплаши и създаде свое издателство Окнеле)


Всеки може да провери в интернет, че Стефан Калайджиев е живял няколко години в комуната на Виссарион (Сергей Тороп) в Сибир. В статия на в-к Новинар се твърди, че Стефан Калайджиев в гневен пристъп е казал на журналистите: "Имаме връзки навсякъде, ще ви разпилеем"  За което може да му се вярва предвид широкия медиен гръб на Еленко Ангелов.

Що се отнася до Виссарион той е бивш сътрудник на милицията в град Минусинск, основател на църквата Последен завет и самообявил се за месия. http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B8%D1%81%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BE%D0%BD
За сектата на Виссарион се твърди, че е една от най-деструктивните секти в Русия и България.

http://novinar.bg/news/ruskata-sekta-visarion-primamva-nashentci-v-sibir_OTA0OzA=.html
http://www.monitor.bg/article?id=186632

Освен сектантските си увлечения, Стефан Калайджиев има и  политически такива - сред учредителите е на Българска Родна Партия. Твърди се, че партията е създадена от последователи на друга руска секта - тази на Анастасия.


До голяма степен личността на Стефан Калайджев напомня тази на небезизвестния Йоло Денев. Изживява се като месия и проводник на животоспасителни идеи за българския народ.

Услугите на издателство Хелиопол ползва и колегата и приятел на Еленко Ангелов - Деян Колев - човек меко казано с доста спорна репутация.


Очевидно е, че връзката между кръга около Еленко Ангелов и Стефан Калайджиев е много силна и въобще не е случайна. Обезпокоителен е факта, че хора приближени до едни от най-тоталитарните секти в света имат такова огромно медийно присъствие и влияние върху българите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар